Stabilirea normelor în funcţie de elevi, inacceptabilă!

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a făcut public un proiect de ordin prin care urmează să se stabilească criteriile de normare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ.

De fapt, este vorba de un ordin pe care ministrul Funeriu dorea să-l emită și pe care actualul MECS l-a scos din sertar. În opinia Sindicatului Liber din Invatamant Bacau, stabilirea numărului de posturi pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, în funcție de numărul de elevi, este inacceptabilă. Atât timp cât o unitate școlară are personalitate juridică, nu pot exista fracțiuni de norme (adică o secretară sau contabilă să aibă norma de 25%, 50% sau de 75%).

Acest proiect de ordin prevede, printre altele, diminuarea indemnizațiilor de conducere pentru directori, directori adjuncți, secretar șef, contabil șef, și, majorarea indemnizației de conducere pentru inspectorul general și directorul Casei Corpului Didactic. De ce? Care este argumentul, având în vedere că activitatea de bază se desfășoară la nivelul unității de învățământ? 

Solicităm MECS, anularea acestui proiect și reluarea dezbaterilor pe  aceste normative în toamnă, pentru că acum este un moment total nepotrivit, având în vedere că majoritatea colegilor și directorilor fac parte din comisiile examenelor naționale și nu pot fi consultați.

Posted on 9 iulie 2015, in Noutăţi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s