Mesajul președintelui FSLI, Simion Hancescu, cu ocazia Zilei Naționale a României

03E096A9-9170-4777-8CE3-2EA28C276606Ziua de 1 Decembrie are o semnificație aparte și ar trebui să provoace în inima ficărui român un fior și o dorință de a pune umărul pentru ca această țară să devină una în care cu toții ne dorim să trăim cu plăcere.

Trebuie recunoscut că educația este baza unei societăți mai bune, este cea care dă putere și avânt dezvoltării acesteia. Fiecare angajat din sistemul de educație din România trebuie să fie conștient că ceea ce face trebuie făcut cu responsabilitate, pentru că și în mâinile acestuia stă viitorul acestei țări. Ne mândrim că mai avem dascăli devotați, care muncesc cu pasiune, așa cum ne mândrim cu elevii care sunt capabili să urce steagul țării pe podiumurile internaționale. Suntem mândri de școala românească, care a reușit cu greutate să rămână la un nivel normal, în condițiile în care, sistematic, a fost subfinanțată și bulversată de nenumărate modificări legislative, asta pentru în ultimii treizeci de ani clasa politică românească a fost complet dezinteresată de acest domeniu fundamental pentru dezvoltarea oricărei națiuni.  

Din păcate sunt momente în care ne simțim lipsiți de speranță sau suntem  revoltați de nedreptatea  cauzată de cei care  nu respectă legea. România are nevoie de o clasă politică responsabilă, care să guverneze în spiritul democrației pentru toți cetățenii, nu doar pentru unii. De aceea, rolul nostru, al sindicatelor, este și acela  să le reamintim de fiecare dată că nu suntem un popor al nimănui, că știm să ne cerem drepturile și că știm să cerem ca legea să fie respectată.

România are nevoie, mai mult ca oricând, de oameni care știu să îi conducă destinul spre bine. Avem nevoie de o nouă ordine, de proiecte noi și de oameni capabili care să fie lăsați să ajute la dezvoltarea socială și economică a acestei țări.

Ne întoarcem din nou la rolul fiecărui cadru didactic pe care îl are, nu doar în sistem, ci mai ales, prin ceea ce face, în parcursul spre un viitor mai bun al acestei tari.

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc românilor să își recapete forțele și încrederea că putem să avem o țară așa cum ne-o dorim!

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

Posted on 1 decembrie 2019, in Noutăţi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s