Skip to main content

Erasmus+: DigitalCRAFT: Enhancing Vocational Skills Through Design Thinking and Graphic Design

Apel 2023, Runda 1 KA2, KA210-VET – Small-scale partnerships in vocational education and training

Parteneri: SLI BACĂU și UN-LAB S.N.C. di Broncolo Luca e Bussotti Antonella PERUGIA, ITALIA

Consorțiul proiectului DigitalCRAFT va include unități de învățământ din Bacau și Perugia.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– Promovarea colaborării și a schimbului de cunoștințe între Un/lab și SLI BC pentru îmbunătățirea educației și formării profesionale, a metodelor de formare profesională în domeniul inovației și designului grafic. (toate prioritățile).

– Îmbunătățirea capacității profesorilor/formatorilor și a instituțiilor de formare profesională de a dota eficient elevii cu anumite competențe relevante pentru viitoarea piață a locurilor de muncă.

– Crearea unui curriculum comun Pilot, adaptat care să integreze metodologii de gândire și învățare prin tehnici de design grafic în procesul educațional. (Prioritatea 1, 2)

– Consolidarea dezvoltării profesionale a cadrelor didactice/formatorilor și a instituțiilor VET prin asigurarea accesului acestora la programe virtuale de ateliere de lucru și sesiuni de formare concepute pentru a le îmbunătăți înțelegerea și implementarea noului curriculum, a metodelor de predare și a instrumentelor de design grafic. (Prioritatea 3)

– Creșterea vizibilității și a gradului de înțelegere a noului curriculum în rândul profesorilor/formatorilor VET și al instituțiilor, organizarea unei campanii de sensibilizare.

– Îmbunătățirea capacității de inserție profesională și a perspectivelor de carieră ale elevilor VET, oferindu-le competențe relevante pentru industrie prin noul curriculum (Prioritatea 1, 2)

Noul curriculum comun pilot va pune accentul și pe:

– Organizarea si parcurgerea unor Ateliere de lucru pentru profesori și formatori

– Campanie de sensibilizare în școli

-Campanie de conștientizare în școli pentru a promova noul curriculum și beneficiile integrării metodologiilor ce folosesc tehnicile de design grafic în învățământul VET.

Close Menu
☏ 0234.523.711
✉ secretariat@slibacau.ro